• CONNECT! kurs u oblasti visokog obrazovanja za studente

    Kurs je rezultat Erasmus+ projekta CONNECT!. Na kursu su u periodu od oktobra 2020. godine do maja 2021. godine radili predstavnici univerziteta i organizacija iz Nemačke, Italije, Austrije, Holandije, Grčke i Srbije.

    Razvoj kursa u oblasti visokog obrazovanja je zasnovan na rezultatima nacionalnih i međunarodnih istraživanja sprovedenih u okviru ovog projekta. Ukoliko ste zainteresovani da pročitate ova istraživanja možete ih naći na veb-sajtu projekta CONNECT! (connect-erasmus.eu) u delu Rezultati projekta.

    U razvoju kurikuluma vodile su nas tri glavne stvari: potreba da se pruži podrška razmeni znanja i saradnji između karijernih savetnika i zaposlenih u oblasti ljudskih resursa, sve veće obraćanje pažnje na važnost pružanja podrške ranjivim grupama radnika i potreba da se organizacije učine spremnim da odgovore na izazove 21. veka.

    Kurs je namenjen studentima koji imaju osnovna znanja u vezi sa psihologijom rada i organizacionom psihologijom, kao i u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Materijali u okviru ovog kursa se mogu integrisati u druge kurseve u oblasti visokog obrazovanja koji imaju za cilj razvoj kompetencija i sticanje znanja o povezanosti karijernog vođenja i savetovanja i razvoja ljudskih resursa, posebno u kontekstu malih i srednjih preduzeća.

    Struktura kursa: kurs se sastoji od 5 lekcija. Svaka lekcija ima tri celine, a ukupno se kurs sastoji od 15 celina.

    U svakoj lekciji se najčešće prva celina odnosi na opis teorijskih pristupa i sintezu literature, druga celina na metode i alate, dok se treća celina odnosi na praksu.

    Svaka celina unutar lekcija traje 90 minuta, tako da svaka lekcija ukupno traje 4 sata i 30 minuta, a kurs 22.5 sati.



    Connect logo Erasmus+ cofunded

    LEKCIJA 2: Inovativni koncepti i trendovi vezani za podršku karijernom razvoju u kompanijama